Blikkenslager – et etterspurt håndverk

Det er alltid behov for gode fagfolk i yrket som blikkenslager. Det kan være en utfordring å få tak i nok personell, til tross for at mange bedrifter satser på lærlinger og intern opplæring. En blikkenslager kan jobbe med tak og beslag, fasader, piper og mye, mye mer. Blikkenslageri er enda et fag som har mye håndverk i seg, der mange andre håndverkeryrker handler mer og mer om montasje.

Oslomodellen - en pekepinn for bransjen

I januar 2018 trådde Oslomodellen i kraft, et skritt mot å sørge for ryddige arbeidsforhold og sikring av bruk av lærlinger. Blant Oslomodellen sine føringer er krav til bruk av lærlinger, krav om å bruke faste ansatte, garantert tarifflønn og krav om faglærte håndverkere. Blikkenslageren er et godt ivaretatt yrke, og bransjen er meget positiv til at det skal stilles tydelige krav til arbeidsplassen og arbeidsgivere.

Veien til målet

Dersom du går med tanker om at blikkenslager kan være yrket for deg, er det flere veier for å komme dit. Felles for alle er at du avslutter med en svenneprøve (en fagprøve for å få svennebrev og tittelen blikkenslager). Den tradisjonelle veien er å kombinere skole og lærlingtid:

  • For fagbrev i blikkenslagerfaget kan du gå bygg og anlegg på videregående og fullføre klima, energi- og miljøteknikk (KEM) på Vg2. Dette etterfølges av to års læretid i bedrift samt en bestått fagprøve.
  • Det er også mulig å tegne lærekontrakt allerede etter ett år på skolebenken, slik at du har tre år ute i bedrift med både faglig og praktisk påfyll.
  • Ønsker du å begynne rett etter ungdomsskolen er også dette mulig – da må du tegne lærekontrakt med en gang og lære teori mens du er på arbeidsplassen som lærling. Dette gjelder også deg som er mer voksen og ønsker en ny karriere.

Godkjent lærebedrift

Vi i Blikkenslageriet er en godkjent lærebedrift, og er alltid på utkikk etter dyktige folk til å bli med på teamet vårt. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat om mer informasjon dersom du skulle være interessert i en karriere innen fagområdet.

Blikkenslager Bærum – Blikkenslageriet består av fagfolk med blikk for kvalitet!

til toppen