Blikkenslager – historisk håndverk med moderne blikk

Håndverket til en blikkenslager daterer langt tilbake i tid, til tradisjoner der man som lærling begynte med å holde butikken til mesteren ren, polere verktøy og holde liv i bålet. Etter en tid som lærling begynte opplæring i å lodde skjøter og å sette inn nagler, før lærlingen selv fikk kutte ut gjenstander og lage enkle konstruksjoner. Lærlingen på 1800- tallet jobbet med kaffekanner i kobber og utforming av lysestaker og vannkanner. Det var møysommelig arbeid, med lange dager og nøyaktig håndarbeid. Faget var ofte knyttet opp mot verkstedet, og mesteren passerte faget videre til lærlingen.

Dagens blikkenslager

I dag ser hverdagen til en blikkenslager ganske annerledes ut, men fremdeles handler faget om presisjon, møysommelighet og et godt øye for detaljer. Allsidighet og muligheten til å øyne løsninger er viktige egenskaper. Der blikkenslageren før nesten utelukkende arbeidet med blikk, er materialet i dag mye mer variert. Grunnet de varierende teknikkene kan en blikkenslager også omtales som en tynnplatetekniker – kjært barn har mange navn. Store prosjekter i dagens marked stiller krav til kompetanse og kunnskap som overgår de tradisjonelle oppgavene til de første blikkenslagerne.

Velg blikkenslagere med lang erfaring

Blikkenslageriet AS er en bedrift med over 20 års fartstid og innehar dermed bred erfaring og solid kunnskap om blikkenslagerfaget. Fremtiden krever vedlikehold og omsorg for bygg som allerede står, og her er vårt fag sentralt. Fasader på bygg, takomlegging og båndtekking – jobbdagen til en blikkenslager er svært variert, og foregår gjerne på toppen av et tak eller på fasaden til en bygning.

Vi arbeider med materialer av sink, stål, kobber og aluminium og vårt samarbeid med store entreprenører gjør at vi kan yte meget god service og se større løsninger. Vi vet at godt arbeid krever møysommelighet og et øye for gode løsninger. Ser du etter blikkenslager (Bærum og omegn) er vi bare en telefonsamtale unna. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring, kontakt oss for en uforpliktende og hyggelig prat.

til toppen