Blikkenslageren – mer allsidig enn du tror

Visste du at en blikkenslager kan produsere og montere takrenner og nedløp? I jobben som blikkenslager er det viktig å ha øye for detaljer samtidig som man hele tiden har overblikk over helheten. Nøyaktighet er viktig, og evnen til å tenke litt utenfor boksen kommer godt med. Arbeid med metall kan være krevende, og som faglært blikkenslager har man kunnskap om forskjellige teknikker som passer hvert enkelt metall. Ved hjelp av utregninger, smarte løsninger og nøyaktighet sikrer blikkenslageren at det ser pent ut, samtidig som det beskytter mot vær og vind.

Fire forskjellige hovedområder

En faglært blikkenslager jobber hovedsakelig med fire områder:

  • Tak er en naturlig del av arbeidsdagen til en blikkenslager, enten det består av å montere beslag og annet detaljarbeid på tak. Taktekking utføres med blant annet takstein og takplater av forskjellige typer metall.
  • Med fasade tenker vi her på alle typer utvendig kledning, der utfordringer er å gjøre det estetisk vakkert samtidig som bygget skal være tett og værbestandig over tid.
  • Blikkenslageren skal også ha inngående kunnskap om Det skal for eksempel tas hensyn til det indre miljøet i bygninger, klimaendringer og vannskader.
  • Verkstedproduksjon er på mange måter der alle delene kommer sammen, og det området blikkenslageren har til å lage de gode, smarte løsningene. Blikkenslageriet har eget verksted der vi kan produsere akkurat det vi trenger av de best egnede materialene til jobben.

Trenger du en blikkenslager?

I Blikkenslageriet er vi opptatt av å møte kundene i deres ønsker. Vi strekker oss langt for å finne gode løsninger på utfordringer, som både ser bra ut og varer lenge. Blikkenslageriet kan også stille med taktekker – Bærum, Asker og Stor-Oslo dekkes. Våre ansatte er faglig dyktige og har lang erfaring i faget. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat og uforpliktende befaring.

til toppen