Blikkenslagerens verktøy og viktige ferdigheter

Blikkenslagernes fremste verktøy er i bunn og grunn deres nøyaktighet, øye for detalj og tekniske kompetanse. Blikkenslagere jobber etter tegninger, og den kreative delen kommer gjerne inn der tegningen ikke strekker til, i detaljer slik som overganger. I tillegg skal blikkenslageren ha et overordnet blikk for å se hvordan alt henger sammen. For å sørge for at alt uføres riktig, er det også viktig med en velutstyrt verktøykasse.

Blikkenslagerens hjelpere

Blikkenslageren arbeider med en stor variasjon av materialer slik som stål, metall, kobber, sink og plastbelagt stål. Blant verktøyene til blikkenslageren finner du blyant og tommestokk, i tillegg til noen gode hjelpere når det kommer til å forme og tilpasse materialene:

  • En falsetang er uunnværlig når du skal bøye eller false plater. Også ved sveising kan falsetangen være et greit hjelpemiddel sammen med en tvinger. Falsetenger kommer i flere størrelser, etter bruk og hensikt.
  • En nylonklubbe gir et såkalt dødt slag ved bruk mot verktøy. Nylonklubben benyttes blant annet til nitemontering, hulltaging og punsling, dette er en hendig klubbe som skal ha god sving og ødelegger ikke verktøyet.
  • En knoster er et verktøy som ligner en hammer, med herdede firkantete slag i begge ender.
  • Andre nyttige verktøy er et innfalsingsjern og høyre og venstre snipsesaks. En god batteridrevet drill er også en god hjelper.

Kvalitet i hvert ledd

En god blikkenslager innehar stor yrkesstolthet, i den betydning at ethvert oppdrag som utføres har høyeste standard og følger alle retningslinjer. En blikkenslager har øyet for detaljene, og finner løsninger som ikke nødvendigvis fremkommer av tegninger. Det innebærer for eksempel å benytte seg aktivt av geometri og å være logisk anlagt. Med riktige verktøy som hjelpere utføres arbeid som er både varig og vakkert.

 

Vi i Blikkenslageriet vet at et godt utført oppdrag handler om ferdigheter, riktig utstyr og en kunnskapsrikt håndverker. Ønsker du mer informasjon om hva vi kan gjøre for deg, kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

 

Blikkenslager Bærum – Blikkenslageriet består av fagfolk med blikk for kvalitet!

til toppen