Blikkenslageriet er sentralt godkjent

Visste du at Blikkenslageriet har sentral godkjenning for ansvarsrett? Dette er en trygghet for deg som kunde, ettersom det er et kvalitetsstempel for blant annet seriøsitet.

Hva er sentral godkjenning?

Sentral godkjenning av bedrifter er en frivillig kvalitetsordning som beskriver faglig kompetanse, rutiner for kvalitetssikring og seriøsitet i bedriften. Det er ingen automatikk i hvem som godkjennes, og bedrifter må dermed søke direktoratet for byggkvalitet om dette. Det er ulike godkjenningsområder som er basert på bedriftens funksjon in byggesaker, fagområder det jobbes innenfor og tiltaksklassen bedriften er kvalifisert for å jobbe med.

Hvem står for godkjenningen?

Det er altså direktoratet for byggkvalitet som administrerer den sentrale godkjenningsordningen. Det innebærer at de både behandler søknader om sentral godkjenning og tilbaketrekker tidligere innvilgede sentrale godkjenninger. Det stopper samtidig ikke der. Selv etter at en bedrift er godkjent, vil direktoratet føre tilsyn for å forsikre at de enda oppfyller kravene i plan- og bygningslovgivningen.

Hva er kravene?

For å bli sentralt godkjent, stilles det en rekke krav til faglige kvalifikasjoner, rutiner for kvalitetssikring og seriøsitet:

  • Faglige kvalifikasjoner: Har bedriften erfaringen og kompetansen som er kreves for det godkjenningsområdet det søkes om? Utdanningsnivå og praksis til ansatte er noe bedriften må kunne dokumentere. Av utdanningsnivå kreves det blant annet fag- eller svennebrev, mesterbrev, bachelorgrad/mastergrad i spesifikke felt.
  • Rutiner for kvalitetssikring: Det sier nesten seg selv at kvalitetssikring er helt essensielt for å sikre godt utført arbeid. Enhver bedrift som søker om sentral godkjenning, må kunne legge fram rutiner for kvalitetssikring for å oppfylle plan- og bygningslovgivningen. Disse rutinene skal ikke kun være på papiret, men må være noe som er innarbeidet i bedriftens drift.
  • Seriøsitet: For å bli sentralt godkjent, må bedriften operere innenfor lovverket og skal bidra til å øke seriøsiteten i bygge- og anleggsnæringen. Dette henger sammen med blant annet MVA-registrering og innbetaling, samt skatt og arbeidsgiveravgift.

Du kan trygt velge oss


Blikkenslageriet har gått igjennom denne prosessen for å få sentral godkjenning for ansvarsrett. Det innebærer at du allerede før du blir kunde hos oss vet litt om hva du kan forvente deg. Vi tar våre kunder på alvor og yter alltid tjenester av høy kvalitet. Velg oss som din blikkenslager og taktekker (Bærum, Asker, Oslo og omegn). Ta kontakt med oss for å se hvordan vi kan bistå deg!

til toppen