Blikkenslageriets hverdag: Hva er taktekking?

En blikkenslager har et stort spekter av arbeidsoppgaver. I all hovedsak vil en blikkenslager assosieres med det å forme tynne plater av stål, sink, kobber og aluminium, slik at de får en funksjon. Dette er derimot bare en liten del av arbeidshverdagen. En blikkenslager vil, avhengig av arbeidsbeskrivelse, kunne jobbe med mye annet. En arbeidsoppgave vil ofte være å lage og montere plater til tak, såkalt taktekking.

Hva taktekking innebærer

Taktekking kan uføres av en taktekker eller en blikkenslager, og Store Norske Leksikon beskriver taktekking på følgende måte:

«Taktekking er den ytre værhuden på et tak. Den legges som heltekking eller som overlappstekking. Det ferdige resultatet kalles taktekning.»

Dette er med andre ord ulike teknikker og materiale som har som hensikt å gjøre tak tette mot vind, regn og andre ytre påkjenninger. Taktekking utføres hovedsakelig etter to prinsipper: luftet og ikke-luftet tekking. Luftet tekking er eksempelvis takstein som heves over undertaket, mens ikke-luftet tekking er blant annet shingel som legges rett på taket.

Blikkenslageriet kan taktekking

Uansett om taket er lekk eller om du har planer om å legge nytt, har vi kunnskapen og håndverkere til å utføre oppdraget. Våre ansatte kan bistå med reparasjon, rehabilitering, taksikring og isolering. Vi kan også hjelpe med beslag, snøfangere, takrenner og nedløpsrør. Ta kontakt med oss på telefon 404 84 777 for en uforpliktende prat eller for å bestille en gratis befaring av. Vi tilbyr våre tjenester i hele Oslo, Asker, Akershus og omegn.

Blikkenslageriet er din lokale blikkenslager (Asker, Oslo og omegn)!

til toppen