Blikkenslagerverkstedet – endeløst med muligheter

Du har kanskje lagt merke til at mange blikkenslagere reklamerer for sitt eget verksted? Kanskje undrer du deg over dette behovet – at blikkenslageren som utfører arbeid på bygg, fasader og tak har et eget verksted? Det finnes en naturlig forklaring på dette. Med eget verksted kan blikkenslageren lage spesialtilpassede beslag og andre produkter som gir den rette finishen.

Tilpasning og spesialløsninger

Tradisjonelt har blikkenslagere benyttet seg av verktøy slik som hammere, mothold og sakser. Selv med enkle verktøy kunne håndverkere skape kompliserte og estetisk vakre konstruksjoner, takket være nøyaktighet og tålmodighet. Mye av detaljarbeidet har bestått, selv om det på verkstedet til dagens blikkenslager benyttes moderne maskiner og hjelpemidler. Fabrikker har overtatt mye av produksjonen, men på verkstedet til blikkenslageren er det omtrent kun fantasien som setter grenser for hva som kan produseres. Standardvarer er sjelden tilpasningsdyktige til eldre bygninger, og særskilte stilarter krever gjerne særskilte løsninger.

Materialer på verkstedet

Metallarbeider er hovedmaterialet til blikkenslageren. Herunder finner du blant annet kobber, sink, bly, aluminium, jern og stål. Det kalles ofte for tynnmetall, og er en av spesialitetene til blikkenslageren. Felles for disse materialene er at de er meget holdbare, spesielt sink, kobber og bly. Kombinert med deres enkle formbarhet lar materialene seg omskape til å passe til enhver stil og bygning. Tidens tann setter ofte vær og vind en patinering på materialene som mange anser som vakkert.

Blikkenslageriet – med blikk for kvalitet

Når du er på utkikk etter en blikkenslager eller taktekker kan vi i Blikkenslageriet hjelpe deg. Vi stiller med en dyktig blikkenslager – Røyken og omegn er blant områdene hvor vi bistår med å utføre små så vel som større oppdrag. Vi utfører alle mulige typer oppdrag, enten det gjelder arbeid på tak, båndtekking, fasader eller tynnplater på bestilling. Vi har eget verksted, og spesialtilpasser oppdrag etter ønske og behov.

til toppen