Gode vedlikeholdsrutiner for tak og sluk

Når høsten og vinteren melder seg vil mange huseiere og næringsbyggeiere oppdage at taket trenger en overhaling – eller kanskje til og med utskifting. Husk at det er billigere med godt vedlikehold enn det er å reparere, så det kan lønne seg å være føre var for å unngå dette. Heldigvis er noen enkle grep du selv kan ta for å ivareta taket som godt som mulig.

Gode rutiner

Fuktskader kan fort koste dyrt, og det anbefales å grundig undersøke taket. Dette innebærer blant annet å fjerne mose, løv, og andre fremmedlegemer. Gå også over sluk såvel som takrenner. Det som videre skal kontrolleres er blant annet kasser, rør, piper og beslag. Med besøk av en taktekker kan du være trygg på at jobben utføres riktig og at ingenting overses.

Vedlikeholdsoppgavene til en taktekker

Taket skal først og fremst sjekkes for å sikre at taktekkingen er hel og uten gliper. Dette er spesielt viktig rundt piper og gjennomføringer. Mose, sand og annet avfall på taket fjernes, også i takrenner- og sluk. Rust, avskalling og sprekker kan også forringe kvaliteten og dermed holdbarheten til taket, og må derfor kontrolleres.

Invester i vedlikehold – spar kostander

Klimaet blir stadig hardere, og mengden nedbør større. Da er det desto viktigere å legge gode planer for hvordan du best kan vedlikeholde taket slik at det varer lengst mulig. Med gode rutiner for vedlikehold kan du være forut eventuell slitasje og kostbare overraskelser. Du har da også fordelen med å alltid ha oppdatert servicehistorikk og dokumentasjon på jobben som er utført.

Kontakt oss

Er du usikker på tilstanden til taket? Kontakt en blikkenslager. Asker er en av områdene Blikkenslageriet opererer i, og vi kan tilby tjenester innen tak, fasade og verksted. Vi utfører alle typer oppdrag, også taktekking. Med eget verksted kan vi skreddersy det som trengs til akkurat ditt tak, og sørge for å holde vedlikeholdskostnadene nede. Du kan ringe oss på 404 84 777, eller sende en henvendelse til post@blikkenslageriet.no.

 

til toppen