Taktekkeren – et yrke like gammelt som mennesket?

Behovet for husly, og derav tak, har nok eksistert så lenge det har eksitert mennesker. I begynnelsen var det vanlig å benytte det man hadde for hånden, og håpe at det ville holde vær og vind unna. Vi har kommet en lang vei siden tiden da det var vanlig å ha et hull i taket, for å slippe ut røyken fra ildstedet. Torvtak står også sterkt i Norges historie, og fremdeles kan du velge denne typen tak dersom det er den estetikken du ønsker – for eksempel på en hytte.

Materialer i bruk på tak i dag

Taket skal holde vær ute og varmen inne. For mange er også valg av tak del av helheten til boligen, og blir slik et valg av stil så vel som en funksjon. Tak kan bestå av takplater, takshingel, tretak, torvtak eller takstein. Med tiden har løsningene for tak blitt både rimeligere og mer bestandig for vær og vind. En taktekker kan legge nytt tak, eller vedlikeholde det som allerede er lagt. Taktekking kan skje med blant annet takskifter, asfalttakshingel og tynnplaster av metall, torv og takstein. Håndverket er like viktig uansett hvilket materiale man benytter.

Unngå fristelsen til å utføre arbeid selv

Taktekking krever erfaring, kunnskap og finesse. Når et tak skal restaureres eller repareres er det en investering i byggets levetid og tilstand. Da kan det bli kostbart å velge løsninger som ikke tåler tidens tann. Med en taktekker er du sikker på at jobben utføres skikkelig, og kan være trygg på at boligen din får flere år til med god isolasjon for vær og vind.

For deg som trenger taktekker-  Asker og Oslo er lokalområder vi i Blikkenslageriet kjenner godt og hvor vi tilbyr våre tjenester. Med oss får du en hyggelig kundeopplevelse, og et resultat som varer. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat og et uforpliktende tilbud.

 

til toppen