Taktekking: Ofte stilte spørsmål

Våre kunder stiller mange gode og interessante spørsmål, og det er gjerne mye som går igjen. Vi tenkte derfor at vi ville samle noen ofte stilte spørsmål om taktekking, dersom det er flere som lurer på det samme.

Hva er taktekking?

Som definert i Store Norske Leksikon, er taktekking den ytre værhuden på et tak. Den legges som heltekking eller som overlappstekking. Det ferdige resultatet kalles taktekning. Taktekking kan uføres av en taktekker eller en blikkenslager.

Hvordan utføre taktekking?

Taktekking utføres hovedsakelig etter to prinsipper: luftet og ikke-luftet tekking. Luftet tekking er eksempelvis takstein som heves over undertaket, mens ikke-luftet tekking er blant annet shingel som legges rett på taket.

Hva må en taktekker kunne?

En taktekker må kunne metall, enten det er aluminium, stål, kobber eller sink, og vil sørge for omhyggelig utførelse og god isoleringsevne. En taktekker utfører arbeider som reparasjon, rehabilitering, taksikring og isolering. Han eller hun kan også hjelpe med beslag, snøfangere, takrenner og nedløpsrør. Det er blikkenslageren som lager beslaget som benyttes, mens taktekkeren legger det.

Hva slags oppdrag tar dere?

Vi tar på oss en rekke ulike oppdrag som taktekking av eldre boliger og nybygg, moderne utforminger, så vel som fornyelse av eldre bygninger og boliger. Husk at fasader i metall krever nøye håndarbeid, men skaper til gjengjeld lite vedlikeholdsbehov. Velg oss som din taktekker og blikkenslager (Asker, Oslo og omegn).

Hvordan når jeg dere?

Våre ansatte har omfattende erfaring med taktekking av alle typer tak. Ring oss gjerne på telefon 404 84 777, enten det gjelder en uforpliktende prat eller befaring. Du kan også sende en henvendelse på e-post til post@blikkenslageriet.no. Vi utfører store og små oppdrag som din taktekker i Oslo og Akershus, ja, vi tar oppdrag over hele Østlandet.

til toppen