Tinn og kobber – de første blikkenslagerne

Visste du at en blikkenslager før i tiden ble kalt en blekkdenger? Dette er en ganske beskrivende tittel for hvordan faget oppstod, og hvordan man jobbet med metaller den gang.

Fortidens blikkenslager

Å denge løs på blikk, enten det var snakk om kobber eller andre metaller, var noe både kjelesmeder, kobbersmeder og kjelepinkere gjorde. Kobber antas for øvrig å være blant de første metallene mennesker benyttet seg av grunnet dets motstand mot rust. Tinn var også et populært materiale for en rekke produkter ment for mat, grunnet dets sterke materiale og lettformede egenskaper. Bestikk, kjeler, kopper og tallerkener var det altså vanlig å forme ut av tinn. I dag er blikkenslagerens oppgaver ganske annerledes, men det som består er hjertet for faget og øye for detaljer.

Blikkenslageren i dag

I dag jobber ikke blikkenslageren lenger med å lage kopper og kar, men arbeider variert i all slags vær ute på tak, fasader og bygninger. Arbeidet inkluderer blant annet spesialtilpassede beslag, samt produksjon av disse til tak og fasader. Vi i Blikkenslageriet har eget verksted, og kan enkelt tilpasse de materialene vi jobber med til oppdraget som skal utføres. Jobben vår handler ofte om å skape sømløse overganger, skjøtefrie takrenner og andre løsninger. En dyktig blikkenslager utfører arbeid som kanskje ser enkelt ut, men som i realiteten krever både kreativitet, finurlige løsninger og detaljerte planer. En blikkenslager skal også mestre matematikk, og må ha en evne til å se hvordan målene passer sammen.

Lokal blikkenslager i Bærum

I Blikkenslageriet er vi opptatt av å levere arbeid av beste kvalitet. Vi er ikke lenger blekkdengere, slik de som har gått sporene før oss ble kalt, men utfører det finurlige arbeidet såvel som større fasader. Vi er fremdeles meget stolte av yrket vårt, og legger mye arbeid og stolthet i en godt utført jobb.

Blikkenslager Bærum – vi finner løsninger der andre ser utfordringer. Velkommen til oss for en hyggelig prat og en jobb vel utført!

til toppen