Vinter og fritidsbolig: Tette tak og tett pipe

For deg som er boligeier, er det viktig å alltid kunne stole på at taket ditt er tett. Om vinteren utsettes samtidig bygningsmassen for skiftende temperaturer, kulde, fukt og frost. Med de stadig endrede temperaturene kan det dermed være lurt å gå over taket for å se etter eventuelle skader eller svakheter. Fuktskader kan for eksempel oppstå som resultat av det skiftende været.

Hva du bør være på utkikk etter

Det er et par ting du skal kan se spesielt etter når du selv inspiserer taket. Finn frem stigen, så veileder vi deg gjennom noen sjekkpunkter:

 

  • Overganger: Begynn på innsiden av huset. Svake punkter kan oppstå i overganger, enten mellom tak og pipeløp eller mellom tak og vegg. En annen overgang er taket ut mot gavlene. Pass på at du ser ekstra nøye over disse overgangene. Etter at du har tatt runden inne, kan du vende blikket mot utsiden av boligen.

 

  • Pipe: Pipen er ikke rent sjelden årsaken til en lekkasje på tak. Regn kan trenge inn på sidene, som kan føre til frostsprengning. Dette kan føre til skader videre nedover i bygget. Sjekk en ekstra gang på oversiden av pipen, der vannet renner ut på pipebeslaget. Dersom vann blir stående, uten å bevege seg videre, kan dette føre til lekkasjer. Finner du svake punkter kan du midlertidig tette med fugemasse.

 

  • Vindskiene: Sørg for at undertekkingen er trukket opp på vindskia, der det gjerne kan samle seg mose og skitt. Rens bort dette. På nyere tak er det ofte luftig under tekkingen, og her bør det også være rent og ryddig.

Kontakt Blikkenslageriet

Mistenker du en skade, eller at det har kommet fukt i taket? Vi stiller med taktekker, Oslo som omegn, og vet hva vi skal se etter for å sikre bygg mot fukt. Kontakt Blikkenslageriet for en hyggelig prat, noen råd på veien eller for en sjekk av din eiendom. Vi ser fram til å høre fra deg!

til toppen