Vinter, vær og vind – vedlikehold av tak

Taksluk har godt av å renses årlig, gjerne hver høst og vår. Når blader og løv samler seg kan de skape tette sluk, og gjøre at overflatevannet blir liggende. Dette kan igjen føre til skader, og vil kunne føre til unødvendige kostander tilknyttet utbedring og reparasjon. Sørg derfor for å innarbeide gode vedlikeholdsrutiner av tak, takstein og beslag. Ikke glem takrenner som enkelt kan ende opp tette eller fryse når det kommer regn. Dette kan føre til fuktskader – som er en av grunnene til at takrenner bør være del av vedlikeholdsrunden.

Overblikk over taket

Gå over taket og se etter om det er ødelagte takstein, sprekker eller om det har dannet seg mose. Ved å gjøre små utbedringer og utføre vedlikehold, slik som å fjerne mose, kan du unngå at mosen fryser til is og dermed føre til at taksteinen sprekker. Rengjør selve taket, fjern mose, barnåler, gammelt løv og annen skitt. Er du usikker på tilstanden til taket – eller finner du områder der du tenker at det kan være skade? Da er det lurt å kontakte en fagperson først som sist. Drøyer du for lenge med å tilkalle hjelp kan det raskt koste mye når skaden først har satt seg.

Blikkenslageren – med øye for taket

Ringer du Blikkenslageriet kommer du raskt i kontakt med fagfolk som kan gjøre en kvalifisert vurdering av tilstanden til taket ditt. Det kan være en god investering etter en snøtung vinter, som har fart hardt med huset ditt. Tidlig vedlikehold kan spare deg for store kostander i det lange løp. Kontakt oss i Blikkenslageriet for en befaring og vurdering av ditt tak, så kan du være trygg på at jobben blir gjort av eksperter på feltet. Vi vet hva som skal til, og hjelper deg med taktekking – Oslo, Asker, Bærum og omegn. Vi bistår i hele stor-Oslo, og hører gjerne fra deg for en uforpliktende samtale og eventuelt besøk.

til toppen