Fordeler og ulemper med ulike takrennesystem

Et velfungerende takrennesystem leder regnvann vekk fra huset ditt, og sørger for at det ikke oppstår fukt- og vannskader. I tillegg til å beskytte bygningen, er også et slikt system viktig for å lede vannet i riktig retning. Videre kan det komplementere huset ditt, da det i dag leveres i overraskende mange forskjellige utføringer.

Hvordan velge takrennesystem

Når du skal bestemme hvilket system du skal gå for er det et par hensyn å ta. Hva er størrelsen på taket, og hvordan er vinklingen? Et flatt tak vil ikke ha samme behov for takrenner som et skrått tak. Mens et skrått tak er det desto viktigere å hindre at regnvann siver inn mot vegger, og etter hvert grunnmur.

Ulike materialer

Det finnes flere materialer som er velegnet til å produsere takrenner, blant annet:

Sink: Sink har vært benyttet til takrenner i generasjoner her i landet. Det går godt til funkisstilen, så vel som det mer tradisjonelle. Materialet er værbestandig, og tåler alle typer klima. Ulempe: kan være vanskelig å montere.

Stål: Kanskje det mest vanlige valget – og kommer i en rekke forskjellige farger. De kan dekkes av plast, lakkeres eller leveres som de er. Stål har lenger levetid nå enn tidligere, med mindre rust og flassing. Ulempe: stål kan ta skade av salt eller luftforurensning.

Kobber: Et spennende valg av materiale som gir lang levetid og ser eksklusivt ut. Med et kobbertak er dette er naturlig valg også for takrennene. Ulempe: kobber kan reagere med andre typer metaller og ødelegge disse.

Få hjelp av eksperter på området

Visste du at blikkenslageren er suveren på takrenneløsninger? Vi kan tilpasse systemet slik at det ikke bare fungerer godt, men også passer til din bolig. Husk samtidig på gode vedlikeholdsrutiner for tak og sluk – noe vi selvsagt også bistår med.

Blikkenslageriet har eget blikkenslagerverksted, slik at vi alltid kan finne gode løsninger på kort tid. Vi hjelper med vedlikehold av eksisterende system, eller vi kan produsere et nytt.

Vi er din lokale blikkenslager (Oslo og omegn)!

til toppen