Hvordan velge blikkenslager: Fem viktige spørsmål
Lurer du på hvordan velge blikkenslager når du skal utbedre tak, fasader, sikre et godt inneklima eller ønsker en befaring av taket ditt? Vi gir deg noen råd for hva du kan undersøke når du skal velge rett fagperson.
1. Hvilke tjenester tilbyr blikkenslageren?
Hva gjør en blikkenslager, som gjør yrket så viktig? Svaret er allsidig, og er tett knyttet til tak, blikk, renner og fasade. Ventilasjons- og blikkenslagerfaget innebærer arbeid med sink, kobber og andre metaller.
Blikkenslageren kan bistå med alt fra takomlegging til båndtekking, beslag, fasader og tynnplater. Ofte finner du eksempler på hvilken type jobber bedriften har gjort på deres nettsider, enten det gjelder båndtekking, ventilasjon eller rehabilitering. Dette er det lurt å undersøke, slik at du vet litt mer om hva du kan forvente og om det du har behov for tilbys.
2. ... og kan blikkenslageren ventilasjon?
Ja, det skal han/hun kunne! Montering og bygging av ventilasjonsanlegg krever en helhetlig forståelse av boligens inneklima, dette er blant fagområdene blikkenslageren kan best.
Noe du skal kunne forvente fra en blikkenslager inkluderer:
- Løsninger for god ventilasjon, som hvordan bygge for å hindre fukt og lekkasje.
- Reparasjon og vedlikehold av allerede eksisterende ventilasjonsanlegg
- Montering av kanalnett
- Oppstart og drift av ventilasjonsanlegg.
3. Hva med pris?
Avtal alltid en pris på forhånd, etter at fagfolk har gjort en befaring av jobben som skal gjøres. Flere blikkenslagere har eget verksted, og vil ha en god ide om hva prosjektet vil koste.
Innstill deg på at det kan skje endringer underveis i prosjektet som påvirker pris, men avtal at dette informeres om på forhånd. Ved å sikre deg et skriftlig tilbud er du bedre sikret mot at arbeidet ender opp mye mer kostbart enn hva du hadde fått forespeilet.
4. Hva med hensyn til miljøet?
Når blikkenslageren jobber, er det flere muligheter for å tilrettelegge for bærekraftige løsninger. Yrket er i seg selv er energisparende, i den forstand at blikkenslageren jobber for å holde vær og vind ute av hus og hytte og skape et godt inneklima.
Det er økonomisk å ta vare på det som allerede er. Ved å forbedre tak, fasader og andre deler av bygningen kan man gi eldre bygninger et nytt, forbedret liv. Det er godt for miljøet, men også for lommeboken. Videre kan man benytte resirkulerte materialer, velge metaller som varer lenge og vedlikeholdsfrie løsninger.
Sjekk derfor med tilbyderen hvordan de jobber med miljø og bærekraftige løsninger.
5. Hvordan velge blikkenslager?
Du bør alltid undersøke litt før du velger en fagperson til å utføre en jobb – enten det er snakk om rørlegger, elektriker eller blikkenslager:
- Sjekk nettsider
- Les kundeomtaler
- Forhør deg gjerne med andre som har benyttet blikkenslagertjenester
- Søk opp tilbyderen for å sjekke at den har sentral godkjenning for ansvarsrett
Blikkenslagerfaget krever presisjon og tålmodighet. En blikkenslager er rask på beregninger, nøyaktig i sine utmålinger og vant med å jobbe i all slags vær. Ventilasjons- og blikkenslagerfaget har stolte tradisjoner, og er særlig tilpasningsdyktige i et klima som stadig er i endring. Det er derfor også lurt å undersøke om tilbyderen holder seg oppdatert på nye lover, krav og arbeidsmetoder.
Velg en tilbyder du kan stole på
I Blikkenslageriet er vi opptatt av tydelig kommunikasjon, og varige løsninger. Våre tjenester fører til resultater av beste kvalitet, for å sikre alle våre kunder produkter som varer. Vi er din blikkenslager, Bærum, Oslo og omegn. Kontakt oss for en uforpliktende befaring og et konkurransedyktig pristilbud. Les også mer om oss på våre nettsider.