Hva er båndtekking og hvorfor bør du vurdere det?

Du er kanskje kjent med begrepet skivetekking, som er en tradisjonell teknikk der metallplater utgjør fasadeoverflaten? En mer moderne vri på skivetekking er båndtekking, som gjør at blikkenslageren kan unngå skjøter på tvers.

Litt mer om skivetekking

Ved skivetekking blir metallskivene falset sammen, eller skjøtet sammen om du vil. Her er det mange metallflater å velge mellom, kanskje mest kjent er kobber, sink, stål og aluminium.

Det fine med denne teknikken er at jobben krever svært lite vedlikehold når den er ferdig, og vil gi et tidløst uttrykk.

Båndtekking – moderne taktekking

Kort fortalt er båndtekking plater som kommer på rull, som monteres direkte på taket av en blikkenslager. Denne metoden gir taket lang levetid, og er en god økonomisk investering.

Metallplatene legges av blikkenslageren i fallretning på taket. Det er så nødvendig å false sammen skjøtene, som igjen gir et fullstendig vær- og vanntett resultat. Dersom du ønsker og har behov for et ekstra lett materiale, er aluminium en god løsning. Ellers kan også kobber, lakkert stål eller sink være gode alternativer.

Enkelt vedlikehold

Dersom du velger et båndtekket tak, vil du ha lite behov for vedlikehold. Det vil være behov for å fjerne mose og annen algevekst, slik at dette kan rengjøres. Det vil lønne seg å gå over taket med jevne mellomrom for å se etter sprekker og andre skader, men dette skjer sjelden når platene er utført med dobbel fals.

Båndtekking er en metode som blir stadig mer vanlig, både med hensyn til dens kostnadseffektivitet og nært vedlikeholdsfrie resultat.

Tilpasset nordisk klima

Det er spesielt i siste del av 1900-tallet at båndtekking ble mer vanlig også i Norge, mye på grunn av robustheten til teknikken. Nytt tak blir raskt en kostbar affære, og da er det kjekt å velge en løsning som varer og varer. Båndtekking som teknikk gjør at taket tåler klimaet her i Norden godt.

Teknikk og gjennomførelse

  • Når taket skal båndtekkes, er det først viktig å forberede overflaten der taket skal legges. Overflaten skal være tørr, og uten hindringer.
  • Det vil så legges en underlagsduk på undertaket, her kan det også benyttes en strukturmatte – avhengig av forholdene på taket.
  • Deretter følger monteringen av metallbånd, som festes til underlaget.
  • Tetting av skjøter og overganger skal så sørge for at det dannes en robust og estetisk tiltalende overflate på taket. Tidløst og med enkelt vedlikehold.

Blikkenslagerens ekspertise

Når det kommer til taktekking, gjør du lurt i å kontakte blikkenslageren. Unngå fristelsen til å gjøre arbeidet selv. Det blir raskt en dyr jobb, dersom du ikke kjenner godt nok til hva som faktisk kreves for å skape et tak som ikke bare er tett, men som også tåler vær og vind.

Med Blikkenslageriet med på laget kan vi garantere at jobben gjennomføres på beste måte, av fagfolk som kjenner teknikkene godt. Vi hjelper deg med råd og tips underveis, alt for å sørge for at kundene våre er fornøyd med endelig resultat.

Kontakt oss, så kommer vi på en befaring.

til toppen