Miljøvennlig tak: Alternativer for taktekking

Når tiden har kommet for utbedringer, reparasjoner eller rett og slett å legge nytt, er det flere i dag som ønsker miljøvennlig tak. Miljøvennlig kan bety at du som forbruker tar et valg som er ment å vare lenge, men det kan også være å ta hensyn til hvilket materiale du ønsker å bruke.

Blikkenslageren

Har du noen gang stilt deg selv spørsmålet «hva gjør en blikkenslager når han eller hun skal gjennomføre taktekking»? En blikkenslager jobber med metall av forskjellige typer og er en mester på tilpasninger og utregninger.

Blikkenslageren jobber med tak så vel som fasader, og som del av arbeidshverdagen er også hensyn til miljø og løsninger som varer. Blant annet omfatter arbeidsansvaret hensyn til vær, vind, sur nedbør og andre eksterne værforhold gjennom hele året.

Miljøvennlig tak

Takfornyelse er i seg selv et miljøvennlig valg, fordi en blikkenslager kan forlenge levetiden på taket ditt. Dette er alltid å foretrekke fremfor å legge nytt tak. Ved befaring av en blikkenslager kan du gjøre tiltak som vil forlenge hele takets levetid.

Miljøvennlig tak kan du oppnå for eksempel med valg du selv tar når det kommer til materiale på selve taket, eller ved å følge anbefalningene du får av erfarne taktekkere.

Ulike typer materiale

  1. Tretak
    Et tretak er bærekraftig, miljøvennlig og gir et tradisjonelt preg på huset. Det er viktig å huske på at et tretak også krever mer vedlikehold, for at det skal holde seg pent over tid.Det er enkelte tresorter som tåler mer av det norske klimaet og derfor egner seg bedre, slik som varmebehandlet treverk. Det er veldig viktig å påse at underlaget er tett, når du skal legge tretak. Dette fordi treet i seg selv ikke er tett.
  2. Takplater
    Et ofte valgt alternativ er takplater, da det er tilnærmet vedlikeholdsfritt og stilrent i design. Her er det en rekke materialer å velge mellom, slik som aluminium og stål. Området ditt vil påvirke hva som er smarteste valg.Takplater er et meget godt valg for bærekraftig utvikling, fordi disse er utformet av materiale som varer, varer og varer. Flere steder i Norge finner du i dag platetak som har vært der siden slutten av 1800-tallet.
  3. Takstein
    Takstein er solide, med levetid på mellom 40 – 80 år avhengig av om du velger takstein av beting eller teglstein. Også innen takstein finnes det mer miljøvennlige alternativer. Teglstein kan være noe vanskeligere å legge, men kan gi levetid på opptil 100 år.Snakk med fagfolk for mer informasjon dersom du ønsker takstein som løsning.

Fremtidens tak

Det er et voksende marked for energieffektivisering av tak, når vi bygger bolig for fremtiden. Smarte energiløsninger kan for eksempel være å installere solcellepanel på taket, eller andre solcelleenergiløsninger som er integrert i taket.

Du kan også investere i et tak som renser luften fra skadelig nitrogenoksid. Det virker slik at solens UV-stråler treffer taket som er belagt med nitrogendioksid, som igjen gjør at det slippes ufarlig nitrat ut i luften. Hva betyr egentlig dette? Vel, et tak på 100 kvadratmeter vil nøytralisere ca. 500 kilometer med bilkjøring på ett år. Smart for miljøet!

Blikkenslageriet – for alle

I Blikkenslageriet er vi opptatt av å finne løsninger som passer ditt behov. Vi har bred kunnskap innen blikkenslagerfaget, og er alltid opptatt av å følge med på nyutviklinger og smarte energivalg. Vi

Vi tar på oss oppdrag for takfornyelse, grønne tak og tett pipe – ja, behovet ditt former vår levering av tjenester. Vi har sentral godkjenning for ansvarsrett. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat og et uforpliktende tilbud.

til toppen