Montering av takvinduer: slipp inn mer lys

Visste du at nybygg har høyere krav til størrelser på vinduer, enn hva som var standard før? Dette har sin naturlige forklaring, da mer naturlig lys gir lysere boliger. Strengere energikrav fra EU gjør dessuten at etterisolering og energieffektivitet står i fokus også for vinduer.

Der det før kun var naturlig å bygge et skråtak, vil montering av takvinduer i dag være en prioritet. Også i eldre boliger er takvinduer blitt mer og mer populært.

Fordeler med større vindusflate

Det er flere fordeler ved å slippe mer naturlig lys inn i boligen. Frisk luft er enkelt å slippe inn, når du alltid har et vindu i nærheten som kan åpnes. Dette bidrar til ventilasjon på vinteren, og svaler på en varm sommerdag. Det er naturligvis en rekke forskjellige typer tak å ta hensyn til om du skal sette inn vindu, ikke minst på eldre bygg.

Enten taket ditt er av tre, metall – eller ikke bygget enda, så finnes det sannsynligvis en god løsning også for ditt bygg. Mer dagslys, gjennom hele boligen din, kan bidra til et bedre innemiljø.

Montering av takvinduer: eksisterende bygg

Når du vurderer å få montert takvindu på eksisterende bygg må du først og fremst ta hensyn til strukturen. Visste du at et takvindu kan gi dobbelt så mye dagslys som et fasadevindu? Hvem har vel ikke lyst på et glimt av skyene gjennom taket?

Nye takvinduer behøver ikke å koste en formue, og en taktekker kan hjelpe deg med jobben. Tiden jobben tar, og kostnaden, vil være en god investering blant annet når huset eventuelt skal selges i fremtiden. Mye lys gir et godt førsteinntrykk.

Valg av vindu(er)

Usikker på hvilket takvindu som kan passe? Her er noen gode huskeregler:

  • Manuell eller elektrisk betjening: Takvinduer betjenes på to måter. Manuelle betjente takvinduer, er enten midthengslet eller topphengslede takvindu. Her kan du enkelt åpne og lukke vinduet selv, uavhengig av teknologi. Elektrisk betjening koster mer, men passer godt i et smarthus.
  • Flate tak: her er det best med en fastkarm. Da kan vinduet ikke åpnes, og her kan solskjerming være en god investering. Dette vinduet vil slippe inn mye lys, til tross for at du ikke kan åpne vinduet.
  • Kvalitet: Takvinduer leveres med eller uten solskjerming, kan ha flere lag med glass, kan komme med anti-dugg kvalitet og bør være varmeisolert. Du bestemmer selv hva som er viktig med tanke på kvalitet og pris. Velux takvindu er for eksempel en vindusleverandør mange velger.

Tak-, blikk- og ventilasjonsmesteren

Går du med tanker om å gjøre en endring, og slippe inn mer lys i boligen din? Vi i Blikkenslageriet hjelper deg med installasjon av takvindu. Et takvindu skal ikke bare se bra ut, det skal også oppfylle strenge krav til isolasjon, tetthet og energisparing. Vi passer alltid på at det ikke kommer fukt i tak, at jobben utføres etter bestilling og at sluttresultatet blir bra. Les mer om oss på våre nettsider.

Uansett om du vurderer å legge nytt tak på gammelt tak, gjøre større endringer eller er nysgjerrig på hvilke muligheter du har – kontakt oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring.

til toppen