Hvordan velge riktig takbelegg til din bolig eller bedrift

Takbelegg er en rimelig løsning for din bolig eller din bedrift. Takpapp er kanskje enda bedre kjent som takbelegg blant fagfolk i dag. Kort fortalt er det en holdbar og økonomisk løsning, gitt at det utføres på riktig måte.

Det stilles stadig høyere krav til nybygg og modernisering av eldre bygg. Det er stadig større søkelys på å hindre luftlekkasjer – og derfor er det viktig at takjobber utføres av fagfolk.  I tillegg kan et godt lagt takbelegg bidra til å unngå mus i huset, noe som er en ekstra fordel.

Takbelegg – fordeler

Dersom du har litt forkunnskaper om tak og taktekking kan det være lett å tenke at takbelegg er mindre eksklusivt og mindre varig enn alternative løsninger. Det behøver ikke være tilfellet. Takbelegg har flere fordeler:

    1. Slitesterkt. Takpapp er laget av polymermodifisert bitumen. Materialet er holdbart og tåler nordisk klima godt.
    2. Holdbarhet. Hvor lenge varer takstein? Dette vil naturligvis være avhengig av kvaliteten på jobben som er utført, men takstein kan vare opp mot 50 år.
    3. Gunstig pris. Det er rimeligere å benytte takpapp, enn andre ulike typer tak. Materialet er rimeligere enn for eksempel stål eller stein. Her vil størrelsen på taket avgjøre den totale prisen.
    4. Fleksibilitet. Dette er en taktype som funker på de aller fleste hus og bygninger. Dersom du har et flatt tak, er dette en super løsning.

Takbelegg – ulemper

Her har vi ikke så mye å stille opp med, ettersom takpapp – eller takbelegg om du vil – er en rimelig og fleksibel løsning som har god holdbarhet. Det finnes imidlertid enkelte ulemper:

      1. Helhetsinntrykk av bolig/ bygning. Mange forbinder takpappen med noe som er lite eksklusivt, og for noen bygninger kan det ødelegge helhetsinntrykket. Dette er verdt å merke seg dersom du for eksempel vurderer å selge boligen din i nær fremtid.
      2. Tilsynelatende enkelt. Ja, takpapp kan anses som en smart og brukervennlig løsning som kan utføres av mange. Men husk at også her er det viktig med overganger, at det er tett og at jobben utføres skikkelig. Ikke gå i fellen å tenke at å legge takpapp er en smal sak – sjekk med en fagperson når du skal legge nytt tak.

Riktig hjelp til jobben

Når du vurderer takpapp som løsning for din bolig eller bedrift, er det alltid lurt å forhøre seg med fagfolk. Slik som en blikkenslager. Vi i Blikkenslageriet kan tak, og vi vet hva som vil lønne seg i akkurat din situasjon. Vi kan hjelpe deg med blant annet:

        1. Befaring av nåværende tak. Vi kan bistå med fjerning av mose på tak, eller å gjøre en vurdering av taket ditt slik det er i dag.
        2. Spisset yrkeskompetanse. Våre blikkenslagere vet hvor viktig det er at den overgangen tettes skikkelig, og at taket ikke er tettere enn det svakeste punktet. Når vi utfører jobben garanterer vi et godt resultat som vil vare i mange år fremover.
        3. Ja, vi vil påstå at vi kan gi deg ro til å stole på at vår vurdering som fagfolk er god. Vi opplever stadig mer ekstremvær, og taket på boligen er det første som får gjennomgå. Vi kan sjekke taket for deg – så slipper du selv å vurdere hva som skal gjøres.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende befaring, et gunstig prisoverslag og ikke minst for en jobb godt utført.

til toppen